Kipparilehti testasi uuden Faster 635 CC:n

Kipparilehti testasi uuden Faster 635 CC:n numerossa 6/2015, ja yllättyi positiivisesti:

"Ison Fasterin käyttäjän ei tarvitse tinkiä mistään, ja tarvittaessa mukaan mahtuu vaikka mönkijä. Sen avattava keularamppi avaa mökkiveneilyyn uusia ulottuvuuksia, eivätkä ajo-ominaisuudet jätä kovempaakaan ratinpyörittäjää kylmäksi."

Avattava keulaportti herätti alkuun epäilyjä ajettavuudesta, mutta ne karisivat testin aikana nopeasti:

"Faster 635 CC tekee heti kättelyssä vaikutuksen moneen taipuvalla käytettävyydellään avattavine keulaportteineen ja ammattimaisen tarkoituksenmukaisella tyylillään. Fasterit ovat kerta toisensa jälkeen vertailuissa ja testeissä osoittaneet kyntensä viimeistään siinä vaiheessa kun kokka ohjataan kohti vaahtopäitä. 635 CC ei tee tähän kumma kyllä minkäänlaista poikkeusta. Tai ei se oikeastaan ole kummaa. Veden alla olevat linjat ovat tuttua Fasteria, ja ajokäytöksen tunnistaa helposti kellokoskelaistehtaan aikaansaannokseksi. "

"Vene kiipeää kuin huomaamatta liukuun ja löytää luontevan trimmin kuin itsestään. Provokatiivisesta ajamisesta huolimatta ei ramppikeulaa saatu pilaamaan ajokokemusta, ei sitten millään. Lopulta se oli vain uskottava."

Kaiken kaikkiaan Faster todettiin yhdeksi mielenkiintoisimmista ja monikäyttöisimmistä veneistä markkinoillamme:

"Faster on koeajoissamme esiintyneistä pulpettiveneistä yksi mielenkiintoisempia. Fasterin kunniaksi on vielä sanottava se, että moni Fasterin kaltainen erikoisempi vene on usein oman erikoisuutensa vanki. Tai sitten jokin yksittäinen erikoisuus, esim. avattava keulaportti on ollut veneen toteutuksessa itseisarvo, jonka varjoon muut ominaisuudet ovat sitten jääneet. Fasterissa näin ei ole käynyt. Siinä on keula, joka mahdollistaa vaikkapa mönkijän kyytiin ajon. Silti veneen kaikki muut ominaisuudet ovat ajan tasalla ja kaikki ratkaisut ja toteutukset toimivat oikeasti."
 
Erityisesti Kipparin testissä kiiteltiin veneen kuormattavuutta, selkeitä tiloja sekä ajettavuutta.
Kyseessä on siis varsinainen ramppikuumeen nostattaja.

Kuvagalleria


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje