Faster 495 XC
279 900 kr

Faster 495 XC


279 900 kr

Faster 495 XC är en av modellprogrammets mindre båtar, som trots sin kompakta storlek rymmer mycket packning och erbjuder bekväma utrymmen för upp till fem personer. Den breda mittpulpeten erbjuder gott vind- och stänkskydd, vilket ytterligare förbättras av de smarta sidodörrarna på vardera sida om styrpulpeten. Aluminiumbåten lämpar sig för mången bruk, och är som hemma både på lugna kustvatten som i hård sjö. Båtens skrov saknar steglister vilket medför att båten går effektivt genom vågorna och garanterar en bekväm färd i alla väder.

Be om offert

+ Honda BF40 LRTU 349 900 kr
+ Honda BF50 LRTU 359 900 kr
+ Honda BF60 LRTU 369 900 kr

Introduktion

Faster 495 XC -mallilogo

Aluminiumbåtarnas allt-i-allo

Den mångsidiga efterträdaren till favoritmodellerna 495 CC och 495 CX är äntligen här!

Under våren 2022 lanserade Faster en ny version av favoritskrovet Faster 495. Denna nya mjuktgående aluminiumbåt är försedd med en bred mittpulpet, och på varsin sida av pulpeten finns som standard en stabil sidodörr som utökar vindskyddet och bekvämligheten för upp till fem personer i akterns passagerarutrymme. Styrpulpetens formgivning är helt ny, och på framsidan av pulpeten finns praktiska inbyggda steg, som förenklar ilandstigning då båten förtöjs vid bryggan med sidan till. Även en c-skena för installation av diverse tillbehör finns frampå pulpeten.

I pulpeten finns flaskhållare och ett rejält förvaringsutrymme för småsaker, och på instrumentpanelen finns alla strömbrytare och manicker inom gott räckhåll. Till instrumentpanelen installeras redan på fabriken som standard en modern och mångsidig 9-tums Raymarine Axiom+ -kartplotter med CPT-S -givare. Hydraulisk styrning och trolling control -funktion för utombordaren ingår i paketpriset. Huvudströmbrytaren sitter i pulpetens sida (babord).

Föraren och kartläsaren sitter i en ny Swing-sittbänk, inuti vilken det finns ett rejält tvådelat förvaringsutrymme. Sittbänkens svängbara ryggstöd gör det enklare att ta plats vid båtens  akterbänk (akterbänken även en förvaringslåda, löstagbar), och möjliggör även en mer social sittgrupp då båten står vid bryggan eller för ankare.
I förhållande till aluminiumbåtens relativt kompakta storlek, är utrymmet akteröver överraskande rymligt. Akterns nya räcke är aningen smalare än tidigare, vilket medför att man enklare kan ta sig ut i akterns hörn för att t.ex. kasta ankare. En rejäl replåda i varsitt hörn, tillsammans med akterns sittbänk, utgör en jämn och stor yta - perfekt även för kastfiske direkt från båten. Det nya akterräcket kan även lösgöras för att frigöra en större plan kastyta utan hinder.

Som bekant från resten av Faster-aluminiumbåtarna, har nyhetsmodellens främre aluminiumdurk lämnats möjligast öppen, så att det finns gott om utrymme att transportera saker på, men också för att se till att man kan stiga obehindrat ombord på båten. Förutom främsta toften finns ingen fast installerade sittplatser i fören, men i c-skenan som löper längs med styrpulpetens framsida kan man snabbt och enkelt montera fast en sittlåda, fenderställning eller andra nödvändiga tillbehör. Monteringsskenor löper även längs med inre skrovsidorna i aktern.

Trots att Faster 495 XC hade två par stora stövlar att fylla efter föregångarmodellerna 495 CC och 495 CX, så påstår vi att nyheten hittat sin egna plats på marknaden redan under sin första säsong. Mångsidiga 495 XC lämpar sig lika väl till fritidsfiskaren och stugfolket, som till rena nöjesturer i skärgården. Sjöarnas allt-i-allo med andra ord.

Kontakta din lokala återförsäljare för att se Faster 495 XC med egna ögon!

Faster 495 XC


Faster 495 XC

Längd
4,96 m
Total längd
5,06 m
Bredd
1,97 m
Vikt
485 kg
Antal personer
6
Båtens bärkapacitet
550 kg
Motor
40 - 60 hk
Godkännande
CE/C
Bottenvinkel
18°
Akterspegelns höjd
508 mm
Längd på styrkabel
5,0 m
Längd på reglagekabel
17'/5,18 m
Självlänsande
Osänkbar
Skrov
EN-AW 5754
Sittlådor
Polyethene
Komfortstolar
Polyethene
Styrpulpet
Polyethene
Räcken
HST
Flytmaterial
Polyurethane
Däck
Aluminium
Vindruta
Glass
Bränsletank
65 l
Botten
3 mm
Akterspegel
3 mm
Sida
3 mm
Övre sida
2 mm
Innersida
2 mm
 • Raymarine Axiom+ 9-tums kartplotter med CPT-S-givare
 • Hydraulisk styrning
 • Trollingkontroll (om Honda pre-rigg)
 • Sidodörr på varsin sida om pulpeten
 • Swing-sittbänk med förvaring inuti
 • C-monteringsskenor runtom i båten
 • Sittlåda 118 cm
 • Handskfack i pulpeten
 • Manuell länspump
 • Sidoräcken RST
 • Lanterna
 • Paddel
 • Trailer-/låskrok
 • Givarstativ
 • Eluttag 12 V
 • Skumsläckare

Alla Fasterbåtar kan enkelt omvandlas för att passa ditt aktuella användningsbehov. Var och en av Fasters modeller kan utrustas med flyttbara sittbänkar, som även fungerar som extra förvaring. Sittbänkarna finns i tre storlekar: 44 cm, 78 cm och 118 cm. Med hjälp av dessa kan båtens interiör formas så den passar just ditt användningssyfte. Tillbehörslistan låter dig ytterligare forma din båt enligt behag.

Faster 495 XC - muunneltavuus - 22YM

Faster Aluminium Boats

Stäng
Stäng