Koeajettu: Heittokalastukseen räätälöity Faster 525 CF

Vuoden alussa yksi kauden uutuuksista, heittokalastukseen räätälöity Faster 525 CF, oli nettivene.com:in testattavana. Kalastajille suunnattu 525 CF Special Edition, joka on etenkin suunniteltu yksin- tai kaksinkalastukseen, sai paljon hyvää palautetta ja vaikutti kalastusmiestä ilahduttavan. Avointa liikkumatilaa kehuttiin ja veneen muokattavuus todettiin hyväksi:

"Fasterissa liikkumatilaan on kiinnitetty erityistä huomiota: heittokalastusmallissa on kapeahko keskipulpetti, jonka molemmin puolin riittää hyvin tilaa. Kapea takapenkki on taitettavissa pois niin, että veneen peräosassakin on lääniä liikkua. Tästä tykkäävät taatusti uistelijatkin."

Myös keulan korotettu heittotaso pidettiin hyvänä ratkaisuna, ei pelkästään heittokalastukseen vaan myös muunlaiseen käyttöön:

"Erityisen toimiva ratkaisu on korotettu keulatasanne. Virvelöinti sujuu mainiosti korkeammalla seistessä, olo on juhlava. Kaiteista tosin saattaa olla haittaa etenkin kalan nosto- ja laskupuuhissa. Korkeampi keulatasanne on myös kätevä keulasta veneeseen tultaessa tai sieltä poistuessa. Sen alla on jonkin verran säilytystilaakin. Ratkaisu voi siis heittokalastuksen lisäksi olla hyvä muunlaiseenkin käyttöön."

Fasterin nousulistaton alumiinirunko toimi hyvin aallokossa, ja koeajajan aiempien kokemusten perusteella myös kovassa kelissä:

"Faster on pitkään luottanut sileisiin pohjiin, joissa ei ole minkäänlaisia nousulistoja. Testipäivän pienen järviaallokon vene otti hyvin pehmeästi. Aiempien koeajojen perusteella 525:n runko toimii sulavasti kovemmassakin kelissä."

Lue koko artikkeli nettivene.com:n sivuilla.
Faster 525 CF Special Edition on myös esillä Helsingin Vene16Båt -messuilla helmikuussa 2016. Lisää tietoa messuista täältä.

Kuvagalleria


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje