Lehdistötiedote

Mene, minne haluat ja milloin haluat – esteettömästi Fasterilla

Alumiiniveneiden edelläkävijänä tunnettu kellokoskelainen Juha Snell Oy lanseeraa ensimmäisen esteettömän veneensä helmikuussa 2022. Vene on suunniteltu yhteistyössä aktiivisen veneilijän Heikki Konttisen kanssa, hyödyntäen Juha Snell Oy:n vuosikymmenten osaamista alumiinisten ammatti- ja huviveneiden valmistuksesta sekä Konttisen kokemuksia ja ymmärrystä esteettömästä veneilystä. 

Esteettömän veneen pohjana on käytetty Fasterin keularampillista 545 runkoa muokattuna vastaamaan esteettömän veneilyn edellytyksiä. Pohjaksi valikoitui 545 runko monipuolisuutensa ja järkevän kokonsa ansiosta.  Faster 545 mallit ovat kokoonsa nähden kantokyvyltään ylivoimaisia ja muuntelumahdollisuuksiltaan myös omaa luokkaansa. Vene kantaa peräti kahdeksan henkilöä ja 125 kiloa matkatavaroita. Kestävästä merialumiinista rakennetulla rungolla rantautuu niin kallioluodoille, hiekkarannoille kuin laiturillekin. Faster 545 SC esteetön -mallin leveä keularamppi on muotoiltu uudelleen, mahdollistaen vaivattoman liikkumisen suoraan rannasta tai laiturilta veneen omaa ramppia pitkin. Hydraulinen keularamppi nousee ja laskeutuu kätevästi nappia painamalla tai kaukosäätimen avulla ja rampin matalan kynnyksen yli pääsee helposti kulkemaan. Keularampin hydraulisen järjestelmän avulla rampin saa painettua niin alas, että vene pysyy aloillaan pelkän rampin voimalla. Tämä helpottaa merkittävästi rantautumista etenkin yksin venettä operoitaessa. Keulan avotila on jätetty vapaaksi tarjoten mahdollisuuden muunnella tilaa juuri omiin tarpeisiin sopivaksi. Keulan avotilaan voi kiinnittyä pyörätuolilla, kuljettaa matkatavaroita tai asentaa Faster-lisävarusteita.

Faster 545 SC, mutta vieläkin monipuolisempi 

Esteettömään 545 malliin on hyödynnetty Faster 545 SC mallin kuljettajan pulpettia. Pulpetista löytyy vakiona yhdeksän tuumainen Raymarine Axiom+ 9 RV -karttaplotteri CPT-S-kaikuanturilla sekä monipuoliset hallintalaitteet helposti käden ulottuvilta. Kartturin pulpetti on korvattu kapealla laskutasolla ja kaiteella. Fasterien suojaisa yksiosainen väliovi on levennetty pyörätuolilla läpikuljettavaksi. Tuulilasia kiertää tukeva kehys, joka toimii myös kiinnipitokaiteena. Kaiteita löytyy muutenkin veneestä kattavasti, muun muassa keulan ja perän laidoilta. Veneen kannella on lattiassa kiinnityspisteitä esimerkiksi pyörätuolin kiinnittämistä varten. Tuulilasin takana on paikat kahdelle irrotettavalle kuppi-istuimelle. Veneen mukana tulee vakiona yksi istuin, jonka paikkaa saa vaihdettua ilman työkaluja. Venettä kiertää Faster-veneistä tuttu asennuskisko lisävarusteiden kiinnittämistä varten. Lisävarusteena on saatavana esimerkiksi kiinnityskiskoihin kiinnitettävät kuormankiinnityskoukut, köysilaatikoita, telineitä lepuuttajille tai penkki-säilytyslaatikko-yhdistelmiä.

Varmaa Faster-ajoa

Ajotuntumaltaan esteetön Faster ei poikkea muiden Fasterien pehmeästä ja vakaasta ajosta, vaan halkoo aallot sulavasti ja jämäkästi. Suojaava tuulilasi ja väliovi pitävät matkustajat tehokkaasti tuulelta suojassa ja kuivina. Monipuolinen vene soveltuu erinomaisesti myös esimerkiksi kalastuskäyttöön suuren ja avonaisen lattiatilansa ansiosta sekä erilaisille opastetuille retkille esteettömyytensä ja kestävyytensä ansiosta.  

Vene yksilöllisiin tarpeisiin

Jokainen vene muokataan yksilöllisesti vastaamaan veneilijän tarpeita. Veneiden muokkauksissa ja käyttöönotossa auttaa Konttinen. Vene on varusteltu Raymarinen Axiom+ karttaplotterilla, hydraulisella keularampilla, kaiteilla, kuppi-istuimella, 100 litran polttoainesäiliöllä, polttoainesuodattimella, pilssipumpulla ja 12 V -pistokkeella, mutta muuten vene varustellaan veneilijän tarpeiden mukaisesti ”esteettömyyspaketilla”. Veneiden luovutus ja huollot tapahtuvat yhteistyössä Tampereen Bike & Boat Worldin kanssa. Vene lanseerataan helmikuussa 2022.

Liitetiedostot

Alkuperäinen artikkeli, liitetiedostot ja korkearesoluutiokuvat


Kuvat


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje