Lätt i land med nya Faster 545-modellerna

Praktiska båtar med bogramp står nu till allas förfogande

Inför säsongen 2016 lanserar Faster två fullständigt nya båtmodeller med bogramp som passar både plånbok och varierande användningsbehov. Av nyhetsmodellerna har Faster 545 SC dubbla pulpeter och en fast mellandörr, medan systermodellen 545 CC är en version med mittpulpet byggt på samma skrov. Bådadera är utrustade med en 88 cm bred elektroniskt styrd bogramp. Modellerna är som väldigt väl standardutrustade och enkla att anpassa till eget bruk.

De nya 545-modellernas skrov har ett 18° V-botten utan steglister, som garanterar en mjuk och balanserad gång även vid hårdare sjögång. Den väldesignade skrovformen gör att båtarnas köregenskaper, trots bogramp, fullständigt kan liknas vid båtar med normal för. Båda modellerna uppnår enkelt en toppfart på ca 34 knop (100 hk) – t.o.m. med fyra personers belastning. Tack vare bogrampen är landstigning på naturstränder enklare och ombordstigning smidigare än någonsin. Bogrampen gör det ytterst lätt att lasta ombord större laster och tung packning – du transporterar enkelt t.ex. skottkärror, tvåhjulare och mini fyrhjulingar till och från stugan. Bogrampen styrs elektroniskt antingen via strömbrytaren på styrpulpetens instrumentpanel eller med hjälp av den trådlösa fjärrkontrollen som ingår som standard i båtens pris.

Standardutrustningsnivån är som bekant väldigt omfattande. Till nyhetsmodellerna hör som standard bl.a. hydraulisk styrning, Trolling Control -funktion för fiske, en Raymarine a78 -multifunktionsdisplay med Chirp -ekolod, Securmark stöldmärkning, två fristående båtsäten samt en bred akterbänk/sittlåda som monteras på skena. De behändiga monteringsskenorna med snabbfästen, som i tiderna uppfanns av Juha Snell Oy, finns såklart även hos de nya 545-modellerna. Med hjälp av tillbehör som monteras på skenorna kan du enkelt skräddarsy båten enligt dina egna specifika behov och önskemål. På tillbehörslistan finns t.ex. olika storlekars sitt-/förvaringslådor, akterkapell, comfort -säten, trimplan, klaffbänkar och lastsurrningslänkar.

Nyheterna Faster 545 SC och 545 CC passar såväl som förbindelsebåtar och för fiske, som till dykare och som en mångsidig lastdragare. Fasterbåtarna designas och tillverkas från början till slut för hand på Juha Snell Oy:s fabrik i finska Tusby strax norr om Helsingfors.

Modellerna lanseras för publiken under Vene 16 Båt -utställningen i Helsingfors, som ordnas i februari 2016.

Faster 545 CC/SC  
Längd (m) 5,45
Bredd (m) 2,10
Vikt (kg) 670
Antal personer 8
Lastkapacitet (kg) 125
Motorrekommendation 80-100
Godkännande CE/C
Bottnens V-vinkel 18˚
Bogrampens bredd (cm) 88

Tilläggsinformation fås av:

Produktchef Jussi Virtanen, Oy Brandt Ab (jussi.virtanen(at)brandt.fi / 050 4413 780) (på finska)
Marknadsföringsassistent Annina Nygård, Oy Brandt Ab (annina.nygard(at)brandt.fi / 040 553 6064)
Tillverkare: Juha Snell Oy +358 (0)9 279 71200

Pressmeddelande och bilder

Bildgalleri


Tillbaka till listan

Stäng
Stäng