Faster & Raymarine

Faster pionjär inom kombinering av marinelektronik, båt och motor, redan från år 2012.

Nya Raymarine Axiom 9 - standardutrustning i båtpaket med årsmodell 2018

Från och med Faster-båtar med årsmodell 2018*, ingår som standard en 9" Raymarine Axiom -kartplotter. Nya Raymarine Axiom ger dig all nödvändig information för att göra din stund till sjöss möjligast bekväm, trygg och njutbar. Det mångsidiga navigationssystemet möjliggör tryggt båtåkande, givaren däremot ger dig reell information om havsbottnet och skärmen visar naturligtvis all viktig motordata från din utombordare i realtid. Skärmvisningen är lätt att anpassa så att du får fram just den information du själv anser som mest nödvändig vid rådande tillfälle.

Den stilrena nya Axiom-skärmen är till storleken 9" och den har en effektiv och blixtsnabb processor samt ett väldigt klart och tydligt användargränssnitt. Touch-displayen gör det snabbt och enkelt att planera rutter samt att förflytta sig mellan menyerna. Den inbyggda WiFi-kontakten och Bluetooth-funktionen möjliggör koppling till Raymarines nyaste mobilapplikationer och därav kan du enkelt utnyttja din smarttelefon/läsplatta t.ex. för navigering. Därtill kan du dra nytta av diverse nedladdningsbara Raymarine-applikationer.  

Ett flertal tillbehör gör det möjligt att enligt behov utvidga Axiom-skärmens funktioner ytterligare. Axiom stöder all Raymarines tilläggsutrustning så som Quantum-radar, CHIRP-ekolod, FLIR-värmekameror, audiosystem, mätare, kameror och Evolution-autopilot. Dessa tillbehör kan vid behov köpas via din Faster-återförsäljare och de kan kopplas till samma nätverk som Axiom. Mer information om ovan nämnda optioner och tillbehör får du via din  Faster-återförsäljare eller på  www.raymarine.fi  

Raymarine Axiom 9 ingår som standard i alla Faster-båtpaket med årsmodell 2018, från minsta till största.

OBS!
Axiom-skärmen som monteras som standard till Faster-modeller med årsmodell 2018 är inte nödvändigtvis med exakt samma funktioner och utrustning som "standardpaketet" som nämns t.ex. på Raymarines sidor. Ett exempel på detta är givaren, som till Faster-modellerna är av modell CPT-S.

RAYMARINE AXIOM-DISPLAYENS EGENSKAPER:

  • Honda-motordata – berättar all viktig information från motorn till båtföraren. Visar bl.a. hastighet, diverse mätare, position på sjökortet samt det mest ekonomiska körsättet (Honda ECOmo).
  • CPT-S -givare som standard.
  • Nytt Lighthouse 3 -operativsystem. Snabb, smidig och lätt att lära sig. Du kan själv enkelt anpassa skärmvisningen så du ser just den information som är nödvändigast för ditt användningssyfte eller kombinera motordatan med sjökort, ekolod eller t.o.m. radarinformation (kan kräva tillbehör).
  • NMEA-nätverk. Förenklar koppling av ytterligare båtelektronik.
  • Inbyggd WiFi och Bluetooth – du kan enkelt dela skärmbilden t.ex. med en läsplatta eller mobiltelefon. WiFi-kontakten gör det även enkelt att uppdatera apparaten med Raymarines senaste applikationsuppdateringar. Bluetooth-funktionen låter dig t.ex. lyssna till mp3-musik med hjälp av skärmen (kräver musikspelare samt högtalare i båten).
  • Enkel navigering – skärmen stöder allmänt använda sjökortsformaten Lighthouse, Navionics ja C-Map Essentials.
  • Effektiv Touch -pekskärm i glas – du navigerar skärmen med dina fingrar, zoomar in genom att nypa ihop fingrarna och zoomar ut genom att föra fingrarna isär (pinch-to-zoom). Axiom har ett knapplöst, designmässigt stilrent utseende och skärmen är helt utav glas. Skärmen läggs på och stängs av genom att svepa med fingret på on/off-ikonen.
  • Superklar LED-bakgrundsljus – utmärkt kontrast, skärmbilden syns bra även i starkt solljus.

*) Raymarine Axiom 9 -kartplotter ingår i alla Faster & Honda -båtpaket med årsmodell 2018, förutom rorkultsstyrda Faster 460 TH.

Bildgalleri

Stäng
Stäng