Branschtidningen Kippari testade nya Faster 635 CC

Båttidningen Kippari testade i numret 6/2015 nya Faster 635 CC, och blev positivt överraskade:

"Användaren av den stora Fastermodellen behöver inte offra någonting, och vid behov ryms till och med en fyrhjuling med. Dess nedfällbara bogramp öppnar för nya möjligheter och köregenskaperna lämnar inte heller någon kall."

Den nedfällbara bogrampen väckte till att börja med misstankar gällande modellens körbarhet, men misstankarna skingrades snabbt under testkörningen:

"Faster 635 CC gjorde från första början ett stort intryck med tanke på den öppningsbara bogporten och sin professionella design som öppnar för många användningssyften. Fasterbåtarna har gång på gång under jämförelsetester klarat sig utomordentligt bra allra senast då fören styrs mot tuffare vatten. 635 CC är överraskande inte ett undantag i regeln. Eller rent ut sagt är det nog ingen överraskning. Under vattennivån är linjerna bekant Fasterstil, och körbeteendet kännetecknas 

"Faster 635 CC tekee heti kättelyssä vaikutuksen moneen taipuvalla käytettävyydellään avattavine keulaportteineen ja ammattimaisen tarkoituksenmukaisella tyylillään. Fasterit ovat kerta toisensa jälkeen vertailuissa ja testeissä osoittaneet kyntensä viimeistään siinä vaiheessa kun kokka ohjataan kohti vaahtopäitä. 635 CC ei tee tähän kumma kyllä minkäänlaista poikkeusta. Tai ei se oikeastaan ole kummaa. Veden alla olevat linjat ovat tuttua Fasteria, ja ajokäytöksen tunnistaa helposti kellokoskelaistehtaan aikaansaannokseksi. "

"Vene kiipeää kuin huomaamatta liukuun ja löytää luontevan trimmin kuin itsestään. Provokatiivisesta ajamisesta huolimatta ei ramppikeulaa saatu pilaamaan ajokokemusta, ei sitten millään. Lopulta se oli vain uskottava."

Kaiken kaikkiaan Faster todettiin yhdeksi mielenkiintoisimmista ja monikäyttöisimmistä veneistä markkinoillamme:

"Faster on koeajoissamme esiintyneistä pulpettiveneistä yksi mielenkiintoisempia. Fasterin kunniaksi on vielä sanottava se, että moni Fasterin kaltainen erikoisempi vene on usein oman erikoisuutensa vanki. Tai sitten jokin yksittäinen erikoisuus, esim. avattava keulaportti on ollut veneen toteutuksessa itseisarvo, jonka varjoon muut ominaisuudet ovat sitten jääneet. Fasterissa näin ei ole käynyt. Siinä on keula, joka mahdollistaa vaikkapa mönkijän kyytiin ajon. Silti veneen kaikki muut ominaisuudet ovat ajan tasalla ja kaikki ratkaisut ja toteutukset toimivat oikeasti."
 
Erityisesti Kipparin testissä kiiteltiin veneen kuormattavuutta, selkeitä tiloja sekä ajettavuutta.
Kyseessä on siis varsinainen ramppikuumeen nostattaja.

Bildgalleri


Tillbaka till listan

Stäng
Stäng